Graficna-podoba.si

5 razlogov, zakaj so letaki (še vedno) pomembni za trženje

22-08-2022 Zadnje objave

5 razlogov, zakaj so letaki (še vedno) pomembni za trženje

Letaki so pomembni za trženje. Čeprav morda živimo v dobi visokotehnološkega oglaševanja, je skromni letak še vedno neprecenljivo orodje za promocijo.

Obstaja razlog, zakaj že stoletja uporabljamo isto oglaševalsko tehniko. Letaki delujejo! Ne glede na to, ali ste učitelj joge, organizator potovanj ali podjetnik, so letaki učinkovit način, da prenesete svoje sporočilo.

Razmišljate o tiskanju svojega? Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so letaki pomembni za marketing.

1. Nizkocenovna opcija

Letaki so izjemno stroškovno učinkoviti. Namesto da bi prenovili svoje spletno mesto, plačali oglasni prostor ali se podali v drag svet medijev, imajo letaki neverjetno visoko donosnost naložbe. Nimate ideje, kako ustvariti učinkovit letak? Poišči pomoč! Profesionalno oblikovani letaki so cenejši, kot si morda mislite, in njihovo tiskanje ni tako drago.

2. Malo napora, veliko vpliva

Potencialnim strankam je enostavno dati letake v roke. Ko dobijo vaš letak, ga lahko pripnejo na svoj hladilnik. To spodbuja oglaševanje v manjših krogih družine in prijateljev. Presenečeni boste koliko kavarn, trgovin, telovadnic, restavracij, šol in drugih podjetij vam z veseljem pomaga pri povezovanju s potencialnimi strankami. Prosite priljubljene lokale, da objavijo enega od vaših letakov. Oblikovanje privlačnega in prepričljivega letaka zahteva določeno raven načrtovanja. Obvezno se pogovorite z grafičnim oblikovalcem in razmislite o zamislih, kako bo videti dober letak. Nato oblikujte, natisnite in ko so letaki pripravljeni, jih začnite deliti.

3. Ljudje imajo radi materialne stvari

Stranke imajo radi nekaj, kar lahko primejo v roke. Vsak dan smo preplavljeni s spletnim oglaševanjem, vendar je pravzaprav precej redko, da naletimo na visokokakovosten, natisnjen letak. Cilj je izstopati iz množice. Vsekakor ne želite, da bi vaš letak izgledal kot neželena pošta. Odločite se za papir najvišje kakovosti in najdite pomoč grafičnega oblikovalca.

4. Letaki ustvarijo osebno noto

Ne samo, da so letaki oprijemljivi, vašemu sporočilu dodajo osebno noto. Če vaši potencialni stranki fizično predate letak, boste z njimi takoj ustvarili osebni odnos. Če nekoga prepričate, naj pospravi vaš letak v svojo torbo ali žep, pomeni, da si ga bo pozneje znova ogledal. To je veliko več, kot lahko rečete za dražje enkratne oglase.

5. To je reklama, ki pritegne pozornost

Letaki so v svetu oglaševanja še vedno pomembni, saj jih ljudje dejansko berejo. Ko imate na spletnem mestu veliko oglasov, je zelo možno, da potencialne stranke spregledajo vaš oglas, tudi če je dobro narejen. In sploh ne začnimo z blokatorji oglasov! Predstavljajte si, da stopite v svojo najljubšo kavarno in med čakanjem na kavo vidite pisan, čudovit letak, ki je objavljen v višini oči. Verjetno bi to opazili. Predstavljajte si, kako vstopite v garderobo v telovadnici in na poti do tuš kabine vidite osupljiv letak ter ustavite in hitro preletite.

Telefon

040 823 124

graficna-podoba.si

Celostna grafična podoba, 2D animacije in grafično oblikovanje

Facebook

Instagram

SPLETNO MESTO

Piškotki

Zadnji projekti

Cenik

Kontakt

POVEZAVE

Domača stran

Portfolio

Novice in blog

KONTAKT

info@graficna-podoba.si

040 823 124

Copyright 2022 @ graficna-podoba.si